Dr. Barbaros Kon, 1969 yılında İstanbul’da doğdu. 1987 yılı Maltepe Askeri Lisesi, 1991 yılında Kara Harp Okulu Yönetim bölümünden mezun olduktan sonra 1995 yıl sonuna kadar çeşitli komuta kademelerinde bulundu. Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimini Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamlamıştır. Özel sektördeki iş yaşamına 1996 yılında Tire Kutsan Oluklu Mukavva San. ve Tic.A.Ş.’de İnsan Kaynakları ve Kalite Güvence Müdürü olarak başlayan Kon, 1998 yılı Haziran ayından itibaren Dentaş Ambalaj ve Kağıt San.A.Ş.’de İnsan Kaynakları Yöneticisi ve Yönetim Temsilcisi olarak göreve başlamıştır. Yedi yıldır bu görevi sürdüren Kon, Kariyer Planlaması doğrultusunda aynı şirkette 2005 Mayıs’ından 2006 yılı Mart ayına kadar İhracat Yöneticiliği yapmıştır. Dr. Barbaros Kon bundan sonraki kariyerine 2006 yılı Mart ayı başından itibaren yaklaşık 325 milyon dolar ciroya sahip demir çelik, tekstil, lojistik ve dış ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren Kocaer Group’un firmalarından Türkiye’nin ikinci 500 Şirketi içinde yer alan ve yaklaşık 600 kişinin çalıştığı dünya markalarına tekstil üretimi yapan Kocaer Tekstil A.Ş.’nin Genel Müdür’ü olmuştur. İhracat ağırlıklı çalışan firmanın markalaşma sürecinide yönetmiş ve Chakra, Jua ve Towello markalarının konumlanması ve yayılımı çalışmalarını sürdürmüştür.

2008-2009 yılları arasında Pamukkale Üniversitesinde Yardımcı Doçent olarak Rektör Danışmanı, Pamukkale Teknopark Şirketinin Genel Müdürü ve öğretim üyesi olarak akademik görevini yürütmüştür. Kon, Denizli, İstanbul, Antalya ve İzmir’de ofisleri bulunan Humanica Yönetim Danışmanlığı, Özel Eğitim ve İletişim Hizmetleri Tic.Ltd. Şti. ve HMNC Özel İstihdam Bürosunun şirketinin kurucusudur. Dr. Barbaros Kon ayrıca Ege Bölgesindeki İllerin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının üyesidir. Ulusal ve uluslararası şirketlerde yönetim danışmanlıkları da yapan Dr.Barbaros Kon’un yerel ve ulusal basında ve süreli yayınlarda yayınlanmış birçok makale ve köşe yazısı bulunmaktadır.

Bulunduğu şirketlerde insan kaynakları bölümünün kuruluşu, insan kaynakları sistemlerinin ve şirket kültürünün oluşturulması, toplam kalite yolculuğuna çıkışın sağlanması projelerini ekibiyle birlikte gerçekleştirmiştir. Ayrıca toplumsal sorumluluk bilinciyle Denizli’de bulunan okullara, SSK İl Müdürlüğü’ne, Denizli Devlet hastanesine TKY yolculuklarında rehberlik yapmıştır. 2001 yılında Yetkinlik Bazlı İKY Sistemleri konusunda Doktora Tezini de veren ve Kalder Denizli Yerel Kalite Odağı, Kalder Ulusal Kalite Ödül Değerlendiricisi, Ege Bölgesi Kalite Ödül Başdeğerlendiricisidir. 1998 yılından 2003 yılına kadar Peryön Ege Şubesi 2nci Başkanlığı ve 2003 yılından itibaren ise Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Birçok STK’da Yönetim Kurulu görevleri olan ve Türkiye Özel Sporcular Federasyonu danışma kurulu üyesi de olan Dr.Barbaros Kon 2006 yılında Denizli Sivil Toplum Kuruluşları Gelişme Platformu (DESGEP) kurucularındandır. Denizli Rotary Kulübü 2009-2010 Dönem Başkanıdır. TOSYÖV İstanbul yönetim kurulu üyesi olan Dr. Barbaros Kon aynı zamanda Holding Şirket Gruplarında bağımsız üye olarak Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır. Türkiye’de Fark Yaratan İnsan Kaynakları Yöneticisi” dalında birincilik ödülü olan ve ayrıca Adler International Learning Koçluk Okulunda International Coach Federation (ICF) tarafından onaylanmış toplamda 100 saatlik eğitimlerden geçerek Koçluk yapma konusunda sertifikaya sahiptir. Uluslararası Koçluk Federasyonu(ICF) üyesi olan Dr.Barbaros Kon evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve İspanyolca dillerini bilmektedir. Değişim Yüzyılında Geleceği Yakalayan Lider Şirket ve Çalışan Olmak Rekabet ve kriz gibi beklenmedik olaylar sonucu oluşan yeni dünya düzeni her geçen gün iş yaşamını zorlaştırıyor. Bu durumlarda hayatta değer yaratarak kalabilmek için çalışanlar ve çalışma hayatına girecekler değişim ihtiyacını algılamaları, odaklanacakları konuları belirlemeleri, kendilerini ve iş yapma şekillerini değişime uyarlamak zorundalar. Bu programın amacı değişen yeni dünya düzeninde kişileri ve şirketleri ne, neyi ve nasıl etkilediğini öğrenmelerini sağlama, iş yaşamı ile ilgili değişen boyutlarını algılamalarını, yönetmelerini ve yönlendirmelerini sağlayacak beceriler kazandırmak, kendilerinin ve şirketlerinin kuvvetli, zayıf yönleri ile fırsat ve tehditlerini keşfetmelerini sağlayarak bireysel gelişimlerine odaklanmalarını sağlamak ve kişisel direnç kaynaklarını yönetme becerilerini ve duyarlıklarını motive ederek geliştirmektir. Ayrıca herkesin kendisinin ne olduğunu, şirketindeki yerini ve şirketinin bu yeni dünya düzeninde nerede olduğunu görmesi sağlanacaktır.


Değişim Yüzyılında Geleceği Yakalayan Lider Şirket ve Çalışan Olmak


Rekabet ve kriz gibi beklenmedik olaylar sonucu oluşan yeni dünya düzeni her geçen
gün iş yaşamını zorlaştırıyor. Bu durumlarda hayatta değer yaratarak kalabilmek
için çalışanlar ve çalışma hayatına girecekler değişim ihtiyacını algılamaları,
odaklanacakları konuları belirlemeleri, kendilerini ve iş yapma şekillerini değişime
uyarlamak zorundalar.
Bu programın amacı değişen yeni dünya düzeninde kişileri ve şirketleri ne, neyi
ve nasıl etkilediğini öğrenmelerini sağlama, iş yaşamı ile ilgili değişen boyutlarını
algılamalarını, yönetmelerini ve yönlendirmelerini sağlayacak beceriler kazandırmak,
kendilerinin ve şirketlerinin kuvvetli, zayıf yönleri ile fırsat ve tehditlerini
keşfetmelerini sağlayarak bireysel gelişimlerine odaklanmalarını sağlamak ve kişisel
direnç kaynaklarını yönetme becerilerini ve duyarlıklarını motive ederek geliştirmektir.
Ayrıca herkesin kendisinin ne olduğunu, şirketindeki yerini ve şirketinin bu yeni dünya
düzeninde nerede olduğunu görmesi sağlanacaktır.