Betül Gemalmaz, Endüstri Mühendisliği lisans derecesi, İşletme Bilimi lisansüstü derecesi, doktoraya yönelik çalışmaları, Coca-Cola, Efe-Pilsen, Microsoft Corp gibi şirketlerde, farklı sektörlerde 20 yıllık iş deneyimi ve aldığı uzmanlık/eğitim sertifikalarıyla yönetim danışmanlığı ve kurumsal eğitim alanlarına kendine özgü bir bakış açısı getirmiştir. 2005 yılında bu yana yürüttüğü danışmanlık çalışmalarında işin bizzat içinde yer almaya ve geliştirdiği çözümlerin gerçekçi ve hızla uygulanabilir olmasını sağlamaya öncelik vermektedir. Uzmanlık konuları olan Proje Yönetimi'nde ve İş Yönetimi Simülasyonları'nda verdiği eğitimlerin birincil hedefi, katılımcıların, edindikleri bilgi ve becerileri hızla uygulamaya koyabilmeleridir. Betül Gemalmaz Sabancı Üniversitesi'nde Proje Yönetimi, Simülasyonlu Şirket Yönetimi dersleri vermekte, Proje Yöneticiliği ve danışmanlığı yapmakta ve Capsim Turkey aracılığıyla simülasyonlu eğitim çözümlerini yaygınlaştırmaktadır.

Capsim Yönetim Simülasyonları

Neden Yaşayarak (Simülasyon ile) öğrenme:
Araştırmalara göre öğrenme yöntemleri arasında bilginin akılda kalma oranı açısından büyük farklılıklar var. Katılımcılar sınıfta ders dinlediğinde aktarılan bilginin yalnızca %5'i, kişisel okuma ile ise ancak %10'u akılda kalıyor. Yaşayarak öğrenme ile bu oranı %75'e çıkarmak mümkün. Capsim ürünleriyle uygulanan üç günlük programlarda öğrenme yöntemlerinin tamamı kullanılıyor. Grup çalışması, okuma, birbirine anlatma, sunum gibi yöntemlerle,program boyunca "yaşanan" bilginin ve deneyimin kalıcılığı tam hale geliyor.
En iyi öğrenme yollarından biri yaşayarak öğrenmeeir. Simülasyon yoluyla "yaparak ve yanılarak" öğrenme iş hayatının gerçek pratiğine büyük benzerlik taşır. Gerçekte çok pahalıya mal olabilecek denemeleri simülasyon ortamında ama gerçeklik hissini yitirmeden öğrenmek hem kurum hem çalışan için unutulmaz ve kalıcı bir deneyimdir.


Capsim ürünlerinin hedeflediği öğrenme alanları:

o Birimlerarası Entegrasyon
o İnovasyon ve Teknoloji
o Etkili İşletme Yönetimi
o Bilginin Yönetimsel Kullanımı
o Etkili İletişim
o Stratejik Veri Analizi ve Strateji Formasyonu
o Eleştirel Düşünme Becerileri
o Niceliksel Öğrenme Becerileri
o Kurumsal Karar Destek ve Verimlilik Araçlarının Kullanımı

Beceri artırmaya ve değerlendirmeye yönelik hedef konular dikkate alındığında Capsim'in oldukça kapsamlı ve emek isteyen bir öğrenme aracı olduğu görülüyor. Yönetim simulasyonu ortamını kullanarak kurumsal karar alma ve bireysel analitik becerileri her öğrencinin kendi koşullarına uyarlayarak sunmak ve hatta sonrasında ölçmek mümkün. Capsim ölçme yöntemi olarak kullanıldığında katılımcılar aşağıdaki konularda kendi becerilerini değerlendirmiş oluyorlar.
o Finansal Teori ve Analiz
o Operasyon Yönetimi
o Liderlik ve Değişim Yönetimi
o Pazarlama Teorisi ve Analiz
o İşletme Birimleri/Alanları Entegrasyonu
o İletişim
o Profesyonel Sorumluluk

Kurumsal eğitimde Capsim ürünlerini üstün kılan bir başka unsur değerlendirme yönteminin objektif olmasıdır. Eğitimci ve danışmanların katkılarının ötesinde katılımcılar program sırasında kendi bireysel üstün yanlarının ve eksiklerinin farkına kendileri varırlar. Uygulama boyunca ele alınan konuların çeşitliliği dikkate alındığında (Pazarlama, Muhasebe, Finans, Üretim, Operasyon, Strateji, İnsan Kaynakları, Liderlik) bu tür bir deneyimin yöneticinin bireysel farkındalığı açısından da ne kadar etkin olduğu görülüyor.