1942’de Varna’da dogdu. Istanbul Teknik Üniversitesininden 1965’te Makine Yüksek Mühendisi oldu. 1968 yılında, Pro_lo’da meslek hayatına atıldı.

Ürün gelistirme mühendisliginden fabrika müdürlügüne, genel müdürlükten grup baskanlıgına, satıs, pazarlama ve lojistik direktörlügünden icra kurulu baskanlıgına ve yönetim kurulu üyeligine kadar her yönetim kademesinde görev yaptı. Kalite yönetimi, takım kurma, liderlik, reorganizasyon, fabrika planlama, yatırım planlama, is planı gibi konularda sirket içi ve dısı egitimler ve konferanslar verdi. Beyaz Esya Sanayicileri Dernegi’nin Yönetim Kurulu üyesi olan Levi, Dayanıklı Tüketim Malları Sektör Kurulu, Istanbul Sanayi Odası, MESS ve çesitli diger kuruluslarda da faal görevlerde bulundu.

2000 yılında Bosch Pro_lo Siemens’ten emekli olduktan sonra, Ken Blanchard Companies®’in Türkiye temsilcisi olan Yönetim Gelistirme Merkezi – Blanchard® International Türkiye’ye kıdemli uzman olarak katıldı. The Ken Blanchard Companies®’in (KBC®) Çok Boyutlu Liderlik® II, Çok Boyutlu Kisisel Liderlik, Yüksek Performanslı Takımlar Kurma®, Çok Boyutlu Takım Liderligi®, Organizasyonunuzun Gelecegini Yaratma®, Liderler için Koçlugun Temelleri® adlı süreçlerinin çesitli sektörlerdeki müsterilerle gerçeklestirilmesinde egitimci ve koordinatör olarak görev aldı. Levi, bir kısım KBC® egitimlerinin, egitmen egitimini verme hakkına sahip, Avrupa’daki az sayıdaki kıdemli uzmandan biridir.

Sosyal hayatta, Lions Kulübü’nün bir üyesi olup, Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı ve Göz Nurunu Koruma Vakfı’nın mütevellisidir. Evli ve üç çocuk babası olan Nesim Levi, Ingilizce ve Fransızca’nın yanı sıra Italyanca, Almanca ve Bulgarca bilmektedir.

Değişim ve Yenilenmede Liderlik
Kurumsal değişim iş hayatının bir gerçeğidir. Değişim çabalarının çoğunluğu, oldukça
yüksek sayıda çalışanın işe dahil olduğu ciddi düzenlemelere ihtiyaç duyar.
Değişim çabalarının %70’i ya başarısızlığa uğrar ya da yoldan çıkar. Bu başarısızlık,
düşük üretkenlik ve moral, karşılanmayan beklentiler, boşa harcanan zaman ve
para, artan çalışan devir hızı ve benzeri yıkıcı sonuçlara yol açar. Araştırmalarımız
ve iş deneyimlerimiz, çalışanların öngörülebilir endişe aşamalarından geçtiklerini göstermektedir. Ayrıca, çoğu değişim çabası da öngörülebilir nedenlerle başarısız
olmaktadır. Bu öngörülebilirlik, liderlere proaktif olarak değişimlerle ilişkili riskleri minimize etme olanağı sağlamaktadır. "Değişimde İnsanlara Liderlik Etme" sunumuzda, bir değişim sürecinde liderlerin, çalışanların sorabilecekleri tipik endişe sorularını nasıl belirleyip ele alabileceklerinden söz edeceğiz.